YOLO

Uttrycket You Only Live Once döljer sig bakom akronymet i rubriken. Oftast förekommer YOLO på nätet i samband med att någon postar eller kommenterar ett häftig och smått galet videoklipp av den senaste övningen i adrenalinproduktion. På svenska brukar vi snarare konstatera att "Man lever bara en gång".
 
Att man bara lever en gång brukar jag tolka som att man ska passa på att uppleva, upptäcka och utforska så mycket man bara kan. Man kan nog sätta de s.k. Bucket lists i detta sammanhang. Där handlar det om att göra/uppleva vissa saker innan man trillar av pinn. Dock har jag insett att på samma sätt som vissa ser ett halvtomt glas, medan andra ser ett halvfullt, så kan man tolka in något helt annat i uttrycket. Denna dikotomi får mig att tänka på denna bild.
Jag minns ett samtal med en kamrat, där han uttryckte sin oförståelse inför att utsätta sig för de risker som alpinism innehåller, med hänvisning till uttrycket "Man lever bara en gång". Jag kunde hålla med, men med skillnad på betoningen, "Man lever bara en gång". Jag hade faktiskt aldrig reflekterat över att man kunde tolka uttrycket på andra sätt, men givetvis kan man se det som att man har bara ett liv och att man ska vara rädd om det. Poängen för mig är dock att man inte ska vara rädd för livet. 
 
Till topps! /Joel

Träning v11

Mina knän blir bättre och bättre. Fortsätter det så här kan jag snart maxlöpa både på innebandyplanen och i löpspåret. Bäva månde alla som springer i min väg.
 
Cykel jobbet ToR (100 min)
Innebandy i tisdags och torsdags (120 min)
Yoga i onsdags (60)
Balansbräda i lördags (60 min)
Styrketräning i söndags (60 min)
Totalt 400 min 
 
Till topps! /Joel

Återhämtning

 
Jag har insett att åldern börjat göra sig påmind. Speciellt när vi pratar om träning. Visserligen lyfter jag tyngre och är nog uthålligare än förr, men den stora skillnaden är tiden för återhämtning. 
 
När jag var yngre kunde jag köra högintensiva pass, dag efter dag. En natts sömn och jag var fräsch igen. Idag behöver min kropp lugnare pass, då och då, för att mäkta med. Jag försöker varva mina intensiva pass som innebandy och tung styrketräning med yoga och lätt styrketräning. 
 
Dock ska jag nog börja köra resorb efter intensiva pass för snabbare återhämtning. Det är bara att inse, att man får börja ta till lite andra knep för att kompensera det oundvikliga.
 
Till topps! /Joel

Träning v10

En trött vecka.
 
Cyklel jobbet ToR (100 min)
Innebandy i tisdags och torsdags (120 min)
Yoga i lördags (60)
Styrketräning i söndags (60 min)
Totalt 340 min 
 
Till topps! /Joel

Ny kategori

Eftersom jag nu har börjat få ihop en del olika videofilmer, så har jag skapat en separat kategori för att samla dessa. Kategorin heter Videoklipp, ganska naturligt, eller hur? Du hittar en länk till höger i menyn, men annars är det bara att klicka på länken i detta inlägg.
 
Till topps! /Joel

Träning v9

En okej vecka, men inte så pass bra som jag hade önskat mig.
 
Cyklel jobbet ToR (40 min)
Rehab i onsdags (60 min)
Yoga i fredags (60)
Klätterbräda i lördags (60 min)
Styrketräning i torsdags och söndags (120 min)
Totalt 340 min 
 
Till topps! /Joel

RSS 2.0