Ny kategori, igen

Jepp, eftersom jag Benny och Axel tilldelades Mountain Adventure-stipendiet, så blir det till att upprätta en ny kategori; Yukon.
 
Eventuellt kommer vi att skapa en separat blogg, men jag tänker i alla fall ha en egen kategori på min blogg.
 
Följ med oss på vår resa till Yukon, Kanada!
 
Till topps! /Joel

Stipendium

 
Då har jag, Benny och Axel fått Sveriges största bergsportstipendium (länk till stipendiet). Det är Addnature tillsammans med The North Face och Petzl som delar ut stipendiet på 50 000kr. Hälften får man i kontanter och den andra i form av utrustning. Det roligaste är inte pengarna, utan att vi kommer att få med oss en filmkamera som vi ska använda för att dokumentera klättringen. Råfilmen lämnar vi sedan in, och får den redigerad till en film av proffs. Det kommer att bli en kortfilm på ca. 10 minuter, och den kommer att visas på Banff mountain film festival i Stockholm.
 
Det roliga är just filmen, pengarna bryr jag mig inte om. Faktum är att jag har haft ett dilemma kring pengarna och utrustningen. Jag har ju som princip att inte vara sponsrad. Förvisso rör det sig om ett stipendium, men för min del ligger det lite för nära sponsring ändå. För att komma runt detta problem, så tänker jag se till att jag inte drar några ekonomiska fördelar av detta. Hur jag ska göra det, får ni läsa om i ett annat inlägg.
 
För övrigt kan jag berätta att vår ansökan handlar om förstabestigningar i Kanada. Tyvärr, kan jag av naturliga skäl inte berätta mer. När det gäller Carstensz, så verkar det inte bli i december, utan förmodligen i januari.
 
Till topps! /Joel
 
 

Träning v38

Dåligt med träning.
 
Cykling till jobbet (må-ti, to-fr)
Styrketräning i fredags (60 min)
Totalt 180 min
 
Till topps! /Joel
 
 

Nygammal kategori

Jepp, som ni ser har jag återinfört kategorin Carstensz. Det hänger helt enkelt ihop med att jag nu har bestämt mig för att åka dit i december. Efter en hel del rådbråkande har jag också beslutat att jag ska åka med en arrangör, och inte göra allt självständigt. Dels för byråkratin, dels för säkerheten (läs mer i detta inlägg).
 
En skillnad från tidigare år är att i mitt nya jobb kan jag vara mer flexibel i fråga om ledighet. Dock kvarstår faktum att det är en ganska dyr historia att bestiga Carstensz. Arrangören vill ha 9750 USD, dvs. 61 000kr. Jag kan bara tacka för den låga dollarkursen. Dessutom tillkommer flyg ToR till Bali, runt 10 000. Nåja, ingenting som är värt något kommer gratis här i världen.
 
Jag efterlyser dock klättersällskap, så om du är sugen på att bestiga Oceaniens högsta topp (4884), så får du gärna höra av dig.
 
Till topps! /Joel

Mycket på gång

Trots den dåliga frekvensen i uppdateringar, så har jag en hel del bergsgrejer på gång. Som det ser ut just nu så åker jag nog till Nya Guinea i december för att bestiga Carstensz pyramid (4884). Det är Oceaniens högsta berg, och om allt går som det är tänkt, mitt femte Seven Summits.
 
Jag ska i så fall ingå i en kommersiell grupp. Nu kanske du undrar hur det rimmar med mina principer att klättra självständigt, det gör det inte. Det finns möjligheter att göra det på egen hand, men det kräver enormt mycket av byråkratiskt strul. Sedan finns det en säkerhetsaspekt i det hela med fyradagarsvandringar i djungeln. Jag kommer därför att köpa in mig på en plats med arrangör, men jag kommer att göra allt som att bära mina grejer, laga min egen mat och klättra utan fasta rep. Det jag gör är att nyttja arrangörens service i pappershanteringen och givetivs drar jag fördel av att följa med en guidad grupp.
 
Allt har inte gått i lås än, men det är min plan. Sedan har kanske sommarens planer blivit klara, men där är det inte 100% spikat. På torsdag nästa vecka får jag veta hur det blir. Jag kan i alla fall avslöja att det handlar om förstabestigningar i Kanada.
 
Följ mig gärna på bloggen, för det verkar bli ett spännande år.
 
Till topps! /Joel

Träning v37

En lugn vecka. Fick rejält ont i vänster knä efter innebandyn. Misstänker överansträngning efter utfallsövning.
 
Cykel till jobbet, må- fr
Innebandy i tisdags och onsdags (60 min )
Totalt 270 min
 
Till topps! /Joel

Stockholmshelg

Jag har precis kommit hem från en Stockholmshelg. Jag var supportteam till Kristina som sprang Stockholm halvmarathon i lördags. Det gick riktigt bra, 2.02.40. Hon fick guldmedalj, också :) Faktiskt blev jag lite inspirerad själv till att börja springa mer. Kanske ställer jag upp nästa år.
 
I övrigt, så blev det en sväng förbi Alewalds och inköp av den nya boken Stora boken om klättring av Nils Ragnar Gustavsson (Calazo förlag). Jag kan väl inte säga att jag kunde läsa något nytt i den, men det är givetvis en bok man måste ha i bokhyllan. Utöver boken köpte jag mig ett par nya syntetkalsonger, Björn Borg. Nu var det faktiskt förpackningen som jag blev mest glad över, då den kommer att bli en utmärkt necessär. Endast tretton gram!
 
Till topps! /Joel
 

Träning v36

Idag gick jag hem från jobbet 17.45. Jag skämdes lite när jag träffade två kollegor. De tyckte att jag åkt från jobbet tidigt.
 
Cykel till jobbet, må- fr
Innebandy i tisdags och torsdags (60 min )
Styrketräning i söndags (60 min)
Totalt 330 min
 
Till topps! /Joel

Sammanställning

Utifrån min lista som jag gjorde för ett tag sedan, har jag gjort en liten sammanställning.
 
Mitt höjdrekord: 6960, Aconcagua (eventuellt var jag högre på Pik Lenin, men ej säker).
Svåraste alpina led: D+, Pik Ing-Marie
Expedition med flest antal dagar: 32 dagar, Pamir
Toppar över 4000, totalt: 32
Toppar över 4000 i Alperna: 20
Antal 7 Summits: 4
Antal kontinenter jag klättrat berg på: 5
Antalet högsta nationstoppar: 11
Antal länder som jag klättrat i: 12
 
Ser man det sammanställt så här, inser man att det har blivit en del toppar :)
 
Till topps! /Joel

Träning v35


En bra träningsvecka. Jag har kört ett yoga-pass för första gången i mitt liv. Jag vet inte om det var yogan, eller om det var något annat, men det var inte helt behagligt. Det kändes ibland som om det kröp i hela kroppen. Ungefär som när man får rysningar som går genom hela kroppen. Kan min stressade kropp ha reagerat på yogans fokus? Måste köra en gång till för att testa. Yogan kör jag för att bli smidigare. Min arma kropp behöver det.
 
Cykel till jobbet, må- fr
Innebandy i tisdags och torsdags (60 min )
Styrketräning i fredags (60 min)
Löpning (7km)
Yoga i söndags (50 min)
Totalt 415 min
 
Till topps! /Joel

RSS 2.0