Träning v47

Sådärja, då har jag kommit hyfsat väl igång med träningen. Det kan jag tacka mina knän för. De har blivit mycket bättre, och jag kan nu köra innebandy för fullt. Sedan har jag haft min första idrottslektion på över 20 år som elev. Det var ju ett av mina favoritämnen i skolan, så det var ett kärt återseende.
 
Cykling till jobbet (må-fr)
Innebandy i tisdags och torsdags (60 min)
Styrketräning i söndags (60 min)
Idrott i fredags (90 min)
Inomhusklättring i lördags (45 min)
Totalt 465 min
 
Till topps! /Joel

Klädtips för de frostbitna

Skrev just ett inlägg på Yukon-bloggen om vad man bör tänka på när det gäller att klä sig för riktigt kalla situationer.
 
Klädtips för frostbitna
 
Till topps! /Joel

Träning v46

Hepp, hepp! Läste en artikel igår om att kreatin inte bara är bra för muskeluppbyggnad, utan att det även förbättrar den kognitiva förmågan, bl.a. arbetsminnet. Bra då att jag käkar detta. Vi höghöjdsklättrare har ju annars det mesta emot oss i fråga om intellektuell utveckling.
 
Cykling till jobbet (må-to)
Innebandy i tisdags (60 min)
Styrketräning i fredags och söndags (60 min)
Löpning i fredags (25 min)
Totalt 325 min
 
Till topps! /Joel

Uppdatering

Jag skrev just ett inlägg om logistik på Yukon-bloggen. Dock har jag behandlat detta ämne förr i denna blogg.
 
För övrigt måste jag, knack, knack ta i trä, säga att mina knän börjar bli bättre och bättre. Dels tror jag att vilan från innebandyn var välgörande, dels har jag hittat ett bra sätt att träna excentriskt. Det verkar som om det stora problemet var lårmuskelfästet strax ovanför knäskålarna. Jag har haft svårt att hitta rätt övning, men testade en variant där jag står med en fixerad stång i knävecken och en annan över fötterna, och sedan lutar jag mig bakåt som i jägarvila. Detta gör att jag isolerar just detta område i knät, och det har blivit mycket bättre.
 
Snart kanske jag kan börja köra lite hårdare träning igen.
 
Till topps! /Joel

Träning v45

Inte så mycket träning, men jag har faktiskt vilat mina knän från innebandy de två senaste veckorna. Jag ska provspela idag, eftersom knäna känns bättre. Det är väl något som jag har erhållit med åren, viss klokhet. Jag inser att det är viktigt att lyssna på kroppen. Hoppas bara att jag har lyssnat rätt nu, så jag inte börjar köra på för hårt för snabbt.
 
Cykling till jobbet (må-fr)
Styrketräning i fredags (60 min)
Löpning i lördags (75 min)
Totalt 285 min
 
Till topps! /Joel

Varför kunskap är viktig

Jag har precis skrivit ett inlägg på Yukon-bloggen om detta med vikten av kunskap. Inte bara om själva bergen, utan även om områdets kultur och historia.
 
Läs mer: Yukon-bloggen
 
Till topps! /Joel

Övningar till greppbrädan

Jag ska börja köra lite olika övningar på greppbrädan. Tänkte dela med mig av några bra övningar.
Till topps! /Joel

Träning v44

Har köpt en ny träningsleksak. Jag har givetvis känt till att det funnits liknande magredskap under ett bra tag, men aldrig införskaffat någon. Har hittills kört varianten med hantel alternativt vandrat ut med händerna. Dock är denna grej väldigt effektiv för att träna de nedre magmusklerna. När jag kör situps isoleras mest de övre, så denna övning är ett bra komplement.
 
 
Styrketräning i fredags och söndags (60 min)
Löpning i lördags (7km)
Totalt  155 min
 
Till topps! /Joel

Föreläsning på Rotary

Igår höll jag ett föredrag för Rotary. Det var en s.k. lunchföreläsning, så jag hade endast 30 minuter på mig. Jag tyckte att det var spännande att prata om bergsbestigning i ett sammanhang av "utomstående". Tidigare har jag jag pratat inför grupper som hör till målgruppen.
 
Jag vet verkligen inte vad åhörarna hade för förväntningar, men jag antog att de flesta var måttligt begeistrade i alpinism. Därför var det en utmaning för mig att hitta infallsvinklar och perspektiv som var mer allmängiltiga samtidigt som jag skulle balansera detta med lite konkret information kring bergsbestigning.
 
Om jag får säga det själv, så blev det ganska lyckat. Det var många som ställde frågor och blev nyfikna på det jag höll på med. Nu kanske du undrar hur jag valde att lägga upp det. För det första undviker jag att frossa i faror och umbäranden. Jag vet att många gärna lyfter fram sådant för att visa på hur strapatsrikt det kan vara, men i detta sammanhang fungerar det inte. Syftet var att förklara min passion för bergen, inte att distansera publiken.
 
Sedan gällde det att hitta ämnen som alla kan relatera till. Alla kan vi förstå en passion, men även de dilemman man ställs inför, både på hemmaplan och på resande fot. Hursomhelst, så blev jag själv så inspirerad av att föreläsa om bergen att jag senare på eftermiddagen var otroligt motiverad när jag skulle köra ett pass på gymmet. Jag var så taggad att jag pressade mig mycket hårdare än vad jag har gjort på mycket länge.
 
Tack för det Rotary!
 
Till topps! /Joel

Träning v43

En medioker träningsvecka. Nåja, under veckan har jag dock fokuserat mer på att äta nyttigt. Mycket sallad och kyckling har det blivit, och faktum är att jag känner mig direkt mycket piggare i knoppen. Det funkar i alla fall nu när jag inte tränar fullt så intensivt. Det märks också att hösten är här. Jag har börjat lägga på mig vikt inför vintern. Kroppen är mest inställd på mat och sömn.
 
Cykling till jobbet (må-fr)
Innebandy i tisdags (60 min)
Styrketräning i lördags (60 min)
Löpning i söndags (7km)
Totalt 305 min
 
Till topps! /Joel

RSS 2.0