Kepor

Det finns några prylar eller klädesplagg som man fattar tycke för. Bland annat gäller detta mina Salomon trailskor, Ultra Pro 3D GTX som jag bloggat om förut. Jag är nu inne på mitt femte par. Anledningen till att jag gillar dem är den enkla och snabba snörningskonstruktionen samt att de är vattentäta.
 
Men det är inte om skor som detta inlägg ska handla om, utan om min favoritkepa. I början av året lät jag den gå i pension, vilket jag har skrivit om tidigare. Jag gillar verkligen modellen och färgen. Den har varit med mig till fem kontinenter, och därför är den rejält sliten. Under året har jag bara använt den i stadsmiljö.
 
Jag har länge letat efter en ny liknande kepa, och till slut hittade jag exakt samma modell. Den såldes i Schweiz, men det gick inte att beställa den från utlandet, så jag fick dra i en schweizisk kontakt som jag har. Eftersom jag gillar den så mycket så passade jag på att köpa två stycken på samma gång. 
 
De nya är lite mörkare i färgen och redan försedda med lättare slitskador. Den ska väl se lite använd ut. Min första var hade inga förgjorda förslitningar, utan den har nötts via naturlig användning. 
 
Man ska aldrig underskatta vikten av en snygg kepa.
 
 
Till topps! /Joel

DIY-projekt

Eftersom jag har haft en del tid över, så har jag ägnat mig åt lite DIY-projekt. Bland annat har jag gjort en evenkisk bärplockare. Du kan läsa mer om den här. I originalutförande använder man sibiriskt björknäver, men eftersom jag inte har något, så använde jag mig av linoliummatta. Själva tekniken att plocka bär är inte så svår, det handlar mest om att ha lite svung och få plockaren att pendla på ett sådant sätt att bären inte trillar ur. Plockaren visade sig vara bra för t.ex. blåbär som annars lätt mosas om man använder en vanlig plockare med stänger. 
 
Ett annat DIY-projekt jag har pysslat med är att knyta fiskenät. Jag spände upp ett 6-mm nylonsnöre i rektangel. Sedan använde jag fiskelina vilka jag knöt ihop till ett nät. Det tog ganska mycket tid, ca. 10 timmar, och då fick jag ca. 1½ kvadratmeter fiskenät. Maskorna gjordes ca. 4x4 cm och det gick åt ca. 110 m fiskelina. Givetvis kan man göra större nät. Det handlar bara om tid. 
 
  
 
Till topps! /Joel

Träning v36-43

Sporadisk träning. Dels hänger det samman med att jag håller på att rodda lite i mitt yrkesliv, dels för att jag har lite svårt att motivera mig eftersom jag inte har något uttalat mål för närvarande. Dock har innebandysäsongen startat så det blir ändå lite träning. 
 
En sejour till Grekland kom också emellan. Förhoppningsvis kommer det att bli bättre framöver.
 
Till topps! /Joel

RSS 2.0