Måla tält

Eftersom mitt Mountain Hardwear EV2 läcker in vatten när det regnar, så har jag idag åtgärdat detta. Jag trodde länge att det var de många sömmarna som var problemet, men kom fram till att den vita väven släpper igenom regnvatten som sedan rinner ned på insidan och bildar en liten pöl.
 
Jag har försökt att tejpa med lite olika tejp, men nu körde jag metoden att pensla med silikon. För att det ska funka på bästa sätt blandar man silikonet (helst avsett silikon för tält) med kemiskt ren bensin. Relationen ska vara ungefär 1:4. Genom att blanda med bensin blir silikonet mer lättflytande och täpper till vid sömmar/skarvar. Dessutom dunstar bensin bort snabbt.
 
Jag har nu penslat över all vit väv i tältet, och förhoppningsvis ska tältet bli riktigt regntätt. Förvisso är det ett alpinisttält och mest utsätts det för snö och vind, vilket den klarar riktigt bra, men då och då befinner man sig längre ned i dalarna och då kommer regnet.
 
Till topps! /Joel

Third time's the charm

Blir det en tredje bild?
 
Lite hastigt och lustigt verkar det som att jag nu ska åka ned till Mont Blanc för en tredje bestigning av toppen. Jag kommer att åka med två personer som jag aldrig klättrat med förut. Det ska bli spännande. Anledningen till att jag ändå tänker mig en tredje bestigning av denna topp är att vi planerar att göra den från italienska sidan (Courmayeur). Det är tillsammans med Goûter och trois mons-traversen de s.k. normallederna upp.
 
Min förhoppning är också att jag ska kunna ticka av ett par nya topper på UIAA:s lista. Det är Dom du Goûter och Mt Blanc de Courmayeur. Båda topparna ligger i närhet av leden. Dom du Goûter är på vägen, medan Courmayeur är en liten avstickare på några hundra meter.
 
Ingen av topparna innebär någon mer avancerad klättring. Graden är PD+ och vi kommer att gå lätt. Vi snackar om Hit 'n' run-bestigningar. Kanske hinner man med något glas vin nere i Chamonix, också.
 
Till topps! /Joel

Träning v25


Som du kan se har jag haft lite semester från träning och blogg. Egentligen från allt som har med friluftsliv att göra. Dock ska jag börja köra igång framöver. I söndags var jag dock hemma i Boden, och då åkte jag och Kristina till militärens hinderbana. Vi körde den flera varv under en timmes tid. Riktigt bra intervallträning. Tyvärr har jag fortfarande klena knän, och jag är ingen ungdom längre för jag sträckte nacken vid ett nedhopp.
 
Hinderbana i söndags
 
Till topps /Joel

Träning v24

Cykling till jobbet (må-on)
Styrketräning i fredags
Totalt 150 min
 
Till topps /Joel

Träning v23

Cykling till jobbet (ti-on)
Styrketräning i torsdags och lördags
Totalt 180 min
 
Till topps /Joel

Träning v22

Rast, vila fortsätter. Jag har återhämtat mig, och kommit ikapp med mitt övriga liv. Senaste veckorna har jag försökt få tillbaka förlorade kilon (tappade nog ca. 5kg), men insåg att jag nu inte behöver gå upp mer i fett, utan i muskler.
 
Det är alltså dags att börja bygga muskler igen. Ligger fortfarande 2-3kg efter normalvikt.
 
Cykling till jobbet (må-on)
 
Till topps /Joel

Träning v21

Cykling till jobbet (fr)
Styrketräning i fredags (60 min)
 
Till topps /Joel

Träning v20

Cykling till jobbet (må-fr)
 
Till topps! /Joel

RSS 2.0