Tältnätter 2012

 
Inget höjdarår. Det blev endast 23 tältnätter, om jag har räknat rätt. Jämför jag med tidigare år, så är det ganska magert. Nåja, 2013 blir förhoppningsvis bättre.
 
Hursomhelst vill jag önska er alla ett gott nytt friluftsår!
 
Till topps! /Joel

Träning v51

En okej vecka. Tyvärr, har jag börjat få känningar i knäna, igen.
 
Cykling till jobbet (må-fr)
Innebandy i tisdags och torsdags (60 min)
Styrketräning i torsdags och fredags (60 min)
Totalt 390 min
 
Till topps! /Joel

God jul!

Imorgon åker jag upp till Boden för ett välbehövligt jullov. Denna höst har inneburit mycket jobb, vilket har speglat sig i min träning. Dock hoppas jag på att kunna ändra lite på det till våren. Det är ju trots allt inte så länge tills vi åker till Yukon.
 
Nåja, igår hade jag nästäppa, vilket jag brukar få när jag tränar riktigt mycket. Konstigt, men jag var faktiskt glad över det.
 
Avslutningsvis vill jag önska Kenneth en god tur. Han åker till Aconcagua på julldagen för att göra ett försök på den "vita väktaren".
 
Till topps! /Joel

Träning v50

En mindre bra vecka.
 
Cykling till jobbet (må)
Innebandy i onsdags och torsdags (60 min)
Styrketräning i lördags (60 min)
Totalt 210 min
 
Till topps! /Joel

Mål och mening

Många äventyrare brukar åka på föreläsningsturnéer och prata om mål och målbilder. Det är aldrig fel att ha mål uppsatta i livet. Dock finns det en risk för att allt blir ganska prestationsinriktat. Det lyckade slutresultatet står i fokus. Jag skulle nog säga att jag är lika målinriktad som nästa person, men det känns som att man inte får glömma bort meningen. Varför strävar man efter ett visst mål? Lite som Boye skriver: det är vägen, som är mödan värd.
 
Visst, det är alltid tillfredsställande att nå toppen av ett berg. Att känna att man lyckats, att alla timmar man lagt ned har betalat sig. Men är det verkligen bara denna känsla som motiverar mig att göra detta? Ju fler toppar jag varit upp på, desto mer inser jag att det inte är hela bilden. Faktum är att jag börjar se klättringen, mer och mer, som en "mening" än ett "mål". Förvisso hör de ihop, men mitt fokus har förflyttats.
 
För mig skänker bergen en mening till min vardag. Ekorrhjulet får ett sammanhang. Jag jobbar och tränar för att kunna klättra. Samtidigt klättrar jag för att orka jobba och vilja träna. Utan klättringen hade det varit svårare att motivera mig att jobba eller träna så pass mycket som jag gör. Jag går inte så långt som att säga att klättringen skänker mening åt mitt liv, men väl åt min vardag. Och det är gott nog.
 
Till topps! /Joel

Träning v49

En lite bättre vecka.
 
Cykling till jobbet (må-to)
Innebandy i torsdags (60 min)
Styrketräning i fredags och söndags (60 min)
Friskis&Svettis i lördags (60 min)
Totalt 380 min
 
Till topps! /Joel

Vad som händer med kroppen på hög höjd.

Läs inlägget på Yukon-bloggen.
 
Hög höjd
 
Till topps! /Joel

Träning v48

Klen vecka.
 
Cykling till jobbet (må-to)
Innebandy i tisdags (60 min)
Styrketräning i lördags (60 min)
Totalt 240 min
 
Till topps! /Joel

Inspiration

 
Till topps! /Joel

RSS 2.0