Bekräftelse

Igår fick jag en bekräftelse från ANI om att de har fått alla dokument som jag har skickat dem. Jag blev godkänd, utan några problem gällande mina erfarenheter och meriter. Dock väntar de fortfarande på besked från läkaren som ska utvärdera min medicinska ansökan.
 
I princip är det klart att jag har fått en plats. För att bekräfta min plats ska jag betala 5000 USD i depositionsavgift. Jag ska undersöka om jag får tillbaka depositionen om jag av någon anledning skulle bli tvungen att ställa in, innan jag betalar. Hur som helst, skoj att det verkar vara grönt ljus för mig nu.
 
Till topps! /Joel

Träning v21

 
Idag sprang jag Blodomloppet med några från jobbet. Det var faktiskt första gången jag sprang på sju månader. Jag var in på min träningsdagbok och kunde konstatera att mitt senaste löppass var 25 oktober 2014. Tiden var väl ok med tanke på att jag inte löptränat systematiskt på länge. Dock var det ganska plågsamt, och jag kändes inte alls så lätt, spänstig och stark som jag minns det från förr.
 
Cykel jobbet ToR (100 min)
Innebandy i tisdags (60 min)
Yoga i måndags (60 min)
Balans i fredags (60 min)
Styrketräning i lördags (60 min)
Totalt 360 min 
 
Till topps! /Joel
 

Formulär och dokument

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Förra veckan skickade jag alla dokument som arrangören ANI/ALE önskade. Två av formulären bestod mest av olika (friskrivnings)klausuler med juridiska ansvar och skyldigheter. De önskade mina initialer på varje ark för att jag ska bekräfta att jag läst.
 
Sedan fick jag fylla i tre andra formulär, en med personuppgifter, en medicinsk och en utifrån erfarenhet. Det var långa om omfattande formulär. Många gånger har man ju hört talas om att byråkratin i t.ex. forna Sovjetrepubliker och andra halvtotalitära stater ska vara väl tilltagen, men faktum är att pappersarbetet alltid har varit som störst när jag ska klättra i USA/Kanada.
 
I dessa fall handlar det mer om försäkringsfrågor, säkerhetsaspekter och friskrivningsklausuler. Nåja, jag fick ihop min ansökning och hoppas att det inte ska vara några problem.
 
Det fina med Antarktis är att man inte behöver fundera på speciella vaccinationer (har de som krävs för Chile). Inte heller behöver jag visum för Chile. Det innebär att jag kan fokusera på mina andra förberedelser.
 
Till topps! /Joel
 

Träning v20

En ok vecka med tanke på att vi åkte till Wien.
 
Cykel jobbet ToR (60 min)
Innebandy i tisdags (60 min)
Promenad i fredags och lördags (120 min)
Balans i måndags (60 min)
Styrketräning i torsdags (60 min)
Totalt 360 min 
 
Till topps! /Joel

Träning v19

Äntligen, har jag börjat nå mina vanliga nivåer.
 
Cykel jobbet ToR (100 min)
Innebandy i tisdags (60 min)
Yoga i måndags och torsdags (120 min)
Balans i onsdags (60 min)
Styrketräning i lördags och söndags (120 min)
Totalt 460 min 
 
Till topps! /Joel
 
 

Antarktis

Om, eller rättare sagt, när jag har varit på Antarktis och klättrat, så kan jag faktiskt konstatera att jag varit i alla världsdelar och besökt alla kontinenter. Jag har också klättrat i alla världsdelar. 
 
Jag kan bocka av ett par-tre saker på min bucket list. Dock är min lista lång och jag har mycket kvar på den. Jag har ju min egen seven summits. Everest lockar mig inte, men däremot *Umpa Lumpa. Om jag även gör detta berg, så kan jag börja trappa ned. Några nordväggar i Alperna kvar, och Alpa Mayo, förstås.
 
Men osvuret är väl bäst. Klättring är en livsstil.
 
Till topps! /Joel

Träning v18

Träningen börjar rulla på.
 
Cykel jobbet ToR (40 min)
Innebandy i tisdags (60 min)
Balans i torsdags (60 min)
Styrketräning i måndags, lördags och söndags (180 min)
Totalt 340 min 
 
Till topps! /Joel
 
 

Dollarkurs

Eftersom det inte blir något Umpa Lumpa* nu till hösten, så har jag bestämt mig för att satsa på Mt Vinson till jul. Platsen med ANI/ALE är bokad och jag kommer jag vara på Antarktis mellan 18 och 29 december.
Det ska bli en spännande resa. Klart är dock att det kommer att kännas i plånboken. Jag vägrar ju sponsring, så här gäller det att se över sina utgifter. Jag tror inte jag någonsin har följt dollarkursen så fokuserat som de senaste veckorna. När jag bokade resan var kursen 8.71 kr/$, medan den idag (150502) är på 8.31 kr/$. Skillnaden är 16-17 000 kr på totalen. Det är en stor skillnad. Nu håller jag tummarna för att dollarn fortsätter nedåt.
 
Till topps! /Joel

RSS 2.0