I väntan på Vinson-väder

 
 
 
Vi har snö här också, och is. Så här fint är det på min väg hem från jobbet En behöver ju inte nödvändigtvis åka till Antarktis för att få en dos vinter. Jag fick prata med Joel till slut, i förrgår. Jag kan inte ringa till honom, utan han måste ringa upp mig, eftersom han inte har tillgång till någon egen satellittelefon utan köper in sig per minut.
 
Joel, Pete och Liz är fortfarande på Union Glacier, och det ser ut att kunna fortsätta så fram till helgen, i värsta fall. Det är framför allt det tunga snöfallet som gör att det lilla planet inte kan landa vid Base Camp. Särskilt hårt och tufft verkar de i alla fall inte ha det. Joel framhöll speciellt den goda maten, som han nu har kunnat börja njuta av, eftersom han har fått antibiotika mot magåkomman. 
 
Det där datumet då det var meningen att Joel skulle vara hemma i Falun igen, det verkar i högsta grad preliminärt. Han lär ju inte lämna Antarktis förrän han åtminstone fått testa på Mt Vinson. Vi får väl se. Om jag ska gissa, baserat på väderkartorna, kan det handla om fem-sex dagars fördröjning. Hemma lagom till jul istället för till lucia?
 
Mot nya höjder! /Kristina

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0