Vinson - Dag 9

Vinden hade stillat sig under natten. Vi packade ihop våra saker, stuvade undan våra pulkor och lämnade kvar sådant som vi inte behövde till High camp. Vår grupp var den långsammaste gruppen, så när vi började gå mot de fasta repen hade de andra två grupperna redan varit på väg en halvtimme. Det är förvisso inte en tävling, men att vara sen i starten eller långsam, gör att man alltid blir mer exponerad. 
 
 
Själva klättringen vid de fasta repen genomfördes i ett hyfsat bra tempo. Halvvägs upp kommer man till ett lämpligt rastställe "Lunch ledge". Vi vilade en stund med intagande av vätska och lite ätbart. Det behövdes då det blir brantare den sista halvan av de fasta repen. Vi vandrar med full packning på ryggen och flera timmars bestigning och många höjdmeter börjar ta ut sin rätt. 
 
 
När vi väl lämnat de fasta repen bakom oss, börjar det gå trögt i gruppen. På vissa håll andas det oroväckande ansträngt. Den sista sträckan som vanligtvis inte ska ta mer än en timme drar ut på tiden betänkligt. Till slut når vi fram till High camp, och då har de andra grupperna varit framme sedan länge. 
 
Vi går in i kökstältet och får lite varmt att dricka. Därefter är det bara att krypa ned i sovsäckarna för snabb återhämtning.
 
Det är toppdag imorgon!
 
Till topps! /Joel

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0