Vinson - Dag 15

På morgonen fick vi veta att grupper från V2, dvs. när man blev utflugen till Antarktis (vi hörde till V1), kommit upp till High camp. Det innebar att personer som flugits ut 26/11 och 7/12 var på samma camp samtidigt. Det hade i princip aldrig hänt tidigare. Vi insåg då hur pass mycket försenade vi hade blivit.
 
 
Vi packade i alla fall ned våra saker och började bege oss nedför berget. Det blev lite svårigheter vid de fasta repen då Wes förväntade sig att vi skulle kunna röra oss betydligt snabbare än vad vi gjorde. Men efter lite tjafsande kunde vi ändå hålla ett hyfsat tempo som alla klarade av. Nere i Low camp fick vi lite varm dryck och vi kunde nu ta av oss stegjärnen, ta fram pulkorna och våra duffelväskor. 
 
   
 
Vi knöt in oss och började att vandra ned mot Base camp. Denna del av sträckan var det bara Tre-C, Pete, Liz och jag. Pete tog täten och det märktes att han ville ned till Base camp, och jag följde glatt med i tempot, då även jag såg fram emot den relativa lyxen i Base camp. Efter fem timmars vandring så kom vi också fram. Väl framme hade de ställt fram lite tilltugg med kex, ost, frukt, godis, chips, oliver osv. samt bubbel. Jag valde en fanta istället för bubbel. Ett litet firande som ALE stod för.
 
360-bild, Base camp.
 
Vädret tillät inte något plan att komma och hämta oss. Ett molntäcke hade dragit in över Branscomb-glaciären medan vi hade vandrat nedåt, vilket innebar att vi fick göra oss hemmastadda i Base camp. Enligt väderleksprognosen så skulle molnigheten hålla i sig i ett par dagar. Well, har man redan haft 11 dagar med dåligt väder, vad innebär då två dagar till?
 
Till topps! /Joel

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0