Nytt projekt

Jag vet att det har varit ganska dött här på bloggen ett tag. Det hänger främst samman med att jag haft mycket på jobbet, och att jag inte haft något spikat projekt.
 
Dock har jag nu bestämt mig för att jag ska åka till Vinson Massif, som är Antarktis högsta berg (4892 möh) till julen 2014, dvs. om 15 månader. Det är ett tag dit, så just nu känner jag ingen panik för träningen. Det är inte heller någon teknisk klättring, utan bara allmän högalpin miljö. Den stora utmaningen är väl kylan.
 
Eftersom det är ett mycket svårt berg att ta sig till rent logistikmässigt, har jag beslutat att jag får köpa in mig i en kommersiell grupp. Att försöka ordna allt själv skulle bli mycket byråkrati, en komplicerad logistik med båt, skidor under två månader för att bestiga ett berg som tar två-tre dagar. Okej, jag rationaliserar, hade jag haft pengar och tid hade jag absolut gjort det, men nu får det bli som det blir.
 
Att köpa in sig i en kommersiell expedition är inte billigt. Vi pratar om siffror runt 200 000-250 000 kr. Jag behöver alltså mina 15 månader för att spara pengar och träna. En anledning till att jag vill åka dit är att Antarktis står på min Bucket list. Om jag sedan kan göra Mt Vinson är det en jättebonus.
 
 
Till topps! /Joel
 
 

Kommentarer
Postat av: Anders

Bara att lägga undan 16000 i månaden. Klarar du lätt med att göra en Göran Kropp och bosätta dig i en grusgrop. Ställer du dessutom klockan på måfå och går motsvarande mil med packning är träningen hemma.

2013-09-19 @ 23:00:32
Postat av: Joel

Ja, berget i sig är väl ingen utmaning, men däremot logistiken och finansieringen. Speciellt när man vägrar sponsring.

2013-09-19 @ 23:16:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0