Ideal vs. verkligheten

Att åka till Antarktis är inte vilken resa som helst. Vanligtvis brukar man kunna välja en passande flygdestination beroende på vilket berg man vill göra. I detta fall går det inte. Vill man ta sig till Antarktis begränsas ens möjligheter. Normalt sett hade jag velat boka en flygning och sedan sköta resten själv, men i dagsläget ser jag inte detta alernativ. Det finns flera båt- och flygoperatörer som tar en till kontinenten, men att från kusten ta sig till berget skulle kräva minst en månads skidande och sedan en lika lång tillbakaresa. Jag har inte möjlighet att avsätta tre månader för Vinson.
 
Just nu är det alternativ som jag utgår från att köpa en plats i en guidad expedition. Det finns en del olika operatörer, som jag listar nedan. Problemet är att det kostar runt 40 000 USD, ca. 250 000kr. Jag ska försöka undersöka alternativet att bara köpa in mig på en flygstol och en Search&Rescue-försäkring och sedan köra självständigt. Problemet är att jag i så fall bör ha någon med mig. Jag kan inte gå på berget själv, och ett självständigt upplägg funkar inte om jag sedan knyter in mig med en expedition. Jag kan inte heller räkna med att någon av deras deltagare vill köra lite fritt med mig, då deras försäkringar säkert inte tillåter det.
 
Jag vill så gärna göra det självständigt, men det blir oerhört svårt. Det skulle kunna lösa sig om jag får med mig en eller två till på samma upplägg, dvs. bara köpa en flygstol, men att sedan inte gå med de kommersiella expeditionerna. Att gå helt själv känns för riskabelt.
 
International Mountain Guides
Adventure Network International
Alpine Ascents
Ice Tracks Expediton
Adventure Consultants
 
Till topps! /Joel

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0