Third time's the charm

Blir det en tredje bild?
 
Lite hastigt och lustigt verkar det som att jag nu ska åka ned till Mont Blanc för en tredje bestigning av toppen. Jag kommer att åka med två personer som jag aldrig klättrat med förut. Det ska bli spännande. Anledningen till att jag ändå tänker mig en tredje bestigning av denna topp är att vi planerar att göra den från italienska sidan (Courmayeur). Det är tillsammans med Goûter och trois mons-traversen de s.k. normallederna upp.
 
Min förhoppning är också att jag ska kunna ticka av ett par nya topper på UIAA:s lista. Det är Dom du Goûter och Mt Blanc de Courmayeur. Båda topparna ligger i närhet av leden. Dom du Goûter är på vägen, medan Courmayeur är en liten avstickare på några hundra meter.
 
Ingen av topparna innebär någon mer avancerad klättring. Graden är PD+ och vi kommer att gå lätt. Vi snackar om Hit 'n' run-bestigningar. Kanske hinner man med något glas vin nere i Chamonix, också.
 
Till topps! /Joel

Kommentarer
Postat av: Jsandevarn

Sitter vid UCPA:s center i Chamonix och tittar upp mot Mt. Blanc i detta nu! Själv skall jag introduceras och gå grundkurs. Kanske blir det den där vita kullen om något år?

2013-06-30 @ 21:45:02
URL: http://jsandevarn.se
Postat av: Joel

Skoj! Hälsa Mt Blanc, och sköt väl om henne tills det att jag kommer ned!

2013-07-01 @ 19:31:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0