Föreläsning

Idag höll jag en föreläsning om bergsbestigning för en grupp gymnasieelever. Eftersom de läser på ett program med tydlig inriktning mot friskvård och uteaktiviteter blev jag inbjuden att berätta lite om vad jag håller på med. Jag har hållt liknande föreläsningar förut, men det är alltid kul att berätta om sin passion för intresserade och nyfikna människor. Sedan är det bra för min egen del att fundera lite vad bergsbestigning egentligen handlar om. Lite får jag ett nytt perspektiv, vilket är lätt att missa när man är inne i något. Nu tvingas jag förklara både vad jag gör och varför. Faktum är att jag närmast skrämde iväg dem från alpinism. Inte så mycket för farorna, för dem betonar jag inte, utan snarare pga. insikten om den långsiktiga hängivenhet som krävs.

Nåja, det är ganska enkelt att tala inför redan "frälsta". Jag skulle vilja föreläsa för en grupp som inte är de vanliga åhörarna, dvs. de som lite ifrågasätter det jag håller på med. Det vore att ta sitt ambassadörskap på allvar.

Till topps! /Joel

Kommentarer
Postat av: AV

Är vi inte tillbaka i "If you have to ask you wouldn't understand" om du pratar för de som ifrågasätter?

2012-03-30 @ 20:25:24
Postat av: Joel

Nja, det är lite väl kaxigt att säga till dem som inte riktigt är övertygade. Det finns många andra delar inom alpinism som man kan ta upp, inte bara massa faror och umbäranden. Dels kan man sätta in bergsbestigning i ett historiskt sammanhang, dels kan man sätta in det i ett allmänmänskligt sammanhang.

2012-03-31 @ 08:50:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0