Kommunikationer

Efter att ha rest i Schweiz, så kan jag konstatera att deras kommunikationsnät är sååå mycket mer välutvecklat än i Sverige. Dels gick det frekvent med avgångar, dels var alla tåg otroligt punktliga, och man fick alltid en liten lapp där det stod tider + vilken perrong man stannade vid och vilken perrong man skulle gå till för att komma till anslutningståget. En annan sak var att man kunde ta med sig cykeln för endast 10 CHF (ca. 70kr), där har SJ något att lära.

Skillnaden till Sverige gjorde sig rejält påmind igår, då jag anlände till Arlanda vid 18.30-tiden. Det fanns inget tåg, eller anslutningar som kunde ta mig till Falun under kvällen, utan jag fick boka en resa till Gävle för att sedan sitta där från 21.00 till 05.00 nästa morgon för att få hoppa på en buss. Det innebar att jag var tvungen att slå ihjäl en massa timmar. Att ta in på ett hotell eller vandrarhem kändes inte så lockande, då jag ändå skulle upp så tidigt igen + en onödig kostnad. Detta var jag medveten om sedan länge, då jag bokade denna resa långt innan jag åkte ned till Schweiz.

Jag satt alltså på puben tills den stängde för att sedan försöka hitta en sovplats någonstans utomhus i Gävle stad (vänthallen på järnvägsstationen stängs för natten). Jag började med att lokalisera min busshållplast, och inte långt därifrån hittade jag en fin buske som jag kunde lägga mig under. Givetvis skulle det börja regna också, vi pratar väl inte om något skyfall, men regn var det i alla fall. Jag klarade mig dock tämligen väl med mina skalkläder, och jag fick faktiskt lite sömn. 04.15 gick alarmet igång och jag vaknade upp en erfarenhet rikare. Det kan väl nämnas att jag var helt utslocknad på bussen ;)

På bilden ser man den ovan nämnda busken.

Till topps! /Joel

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0