Inget Matterhorn, men väl Liechtenstein

Igar var jag och turistade i det lilla furstendömet Liechenstein. Jag ska inte skriva sa mycket om denna tripp, da detta inte är en reseblogg. Dock kan jag väl nämna att det har varit ett resmal pa min lista sedan länge. Liechtenstein har en befolkning pa ca. 35 000 personer och har en yta pa 160 km2. Jämför detta med Bodens kommun som har lite knappt 30 000 invanare men en yta pa ca. 4500 km2. Naväl, det var en mycket rolig destination att besöka när jag ända hade tid över.

Lite friluftsrelaterat var väl att jag kände att jag inte kunde besöka detta furstendöme utan att vandra lite i dess berg, sa det blev en vandring pa 2,5h och en stigning pa 750 höjdmeter. Allt i Schwartzwald-liknande skogar blandat med öppna fält med vackra alpstugor och fjällkor.

Jag var dock in pa bergsguidernas hus i Zermatt och fragade om förutsättningarna för att bestiga Matterhorn - bara av ren nyfikenhet, da det tidigare har sagts oss att det varit för mycket snö. Tydligen har det varit sa pass varmt att det har börjat ga att klättra berget nu. Synd att jag inte hade ett par dagar till. Dock har jag ingen att klättra med, och till Matterhorn slar man sig inte ihop med vilken tjomme som helst. Dessutom skulle det komma lite skurar den närmaste dagen, sa det kan bildas en tunn hinna av is över stenarna, s.k. förglasning (ty. verglas). Naväl, Matterhorn star ju kvar, sa det far bli en annan gang. Det far leva vidare som en dröm, en längtan...

Jag har ju i alla fall besökt Liechtenstein :)

Till topps! /Joel

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0