En svensk trippel, igen

Inom kajakkretsar är Havspaddlarnas Blå Band (HBB) ett välkänt fenomen. Det innebär att man paddlar hela Sveriges kuststräcka, mellan Svinesund och Haparanda. Antagligen har detta inspirerat till inrättandet av det Gröna Vita Bandet som innebär att man tillryggalägger sträckan Grövelsjön-Treriksröset, ca. 130 mil genom den svenska fjällvärlden. Turen kan göras på vintern såväl som sommaren, därav bandets färgkombination.

Egentligen saknas det bara ett tredje band, och det är för att cykla genom Sverige, från Treriksröset till Smygehuk. Eftersom cyklingen går genom landet, så borde det väl vara lämpligt med ett Gulblått Band. Av dessa tre grejer har jag bara gjort cyklingen. Jag har faktiskt i ett tidigare inlägg föreslagit att dessa tre turer tillsammans skulle utgöra en s.k. Svensk trippel.

Jag har funderat lite på en lämplig logga. Den skulle bygga på Tre kronor, vilket skapar associationer till Sverige. Första kronans spetsar skulle utgöras av tre fjäll, den andra av tre grantoppar, och slutligen den tredje som består av tre vågor. Detta symboliserar respektive band, men även Sveriges natur: fjällen, skogen och havet.

Till topps! /Joel

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0