Tredje gången gillt?

Efter mitt bakslag för Antarktis var jag lite modstulen. Vår grupp fick som sagt avslag på vår ansökan. Erfarenheten var för låg hos vissa inom gruppen. Att redan till jul hitta två andra som har en kvarts miljon över, erforderliga erfarenheterna, klättrat ihop med mig och önskan att göra Mt Vinson är nästan en omöjlighet.
 
Dock har jag vid två tillfällen tidigare planerat in Carstensz (2010 och 2012), men båda gångerna har det strandat av olika anledningar. Fördelen med Carstensz är i alla fall att jag kan göra det utan inblandning av kamrat. Inget regelverk styr mina möjligheter, utan endast beloppet jag är villig att betala begränsar mina möjligheter. Det gillar jag. Jag vill inte vara beroende av någon annans motivation.
 
Eftersom jag får ett helt individuellt upplägg är det faktiskt möjligt att jag kommer att vara den förste utlänningen att bestiga Carstensz från södra sidan, dvs. sätta en nytur. Det blir jag och en guide. Huruvida det följer med bärare osv. vet jag inte, men jag har i alla fall tydligt klargjort att jag kommer bära allt själv och laga min egen mat. Några fasta rep finns inte eftersom det är en ny led. Tanken är att vi ska sätta rep på vår väg upp, och några problem med att hjälpa till med det har jag inte.
 
Om det blir aktuellt så åker jag nog över påskveckan och är borta totalt 14-15 dagar. Det är inte en självständig bestigning, eftersom jag tar hjälp av en operatör, men det skulle vara mycket komplicerat att ordna med tillstånd osv. med tanke på att myndigheterna inte vill ha utomståendes insyn kring gruvdriften och separatiströrelsen. Min tanke är att jag inte ska fungera som en klient utan som en medlem i teamet som ska ordna med route finding och att sätta fasta rep för framtida klättrare.
 
Till topps! /Joel
 

Kommentarer
Postat av: Linus

Fast om det ar en nytur sar ar du val bara forst… utlanning eller inte? :)

2014-03-17 @ 09:11:19
Postat av: Joel

Ja, det är ju sant :)

2014-03-17 @ 18:46:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0