Walter Mitty

Igår var jag och Kristina och såg filmen Secret Life of Walter Mitty. Filmen baserar sig på en novell där huvudkaraktären ofta försvinner i dagdrömmar. "Walter Mitty" förekommer i olika anglosaxiska sammanhang för en utopisk dagdrömmare. Givetvis slog filmen an en sträng hos mig, då den vill säga att vi ska bejaka livet, testa nya saker och leva livet.
 
Walter Mitty jobbar på tidskriften Life Magazine, vars motto (åtminstone i filmen) är: To see the world, things dangerous to come to, to see behind walls, draw closer, to find each other and to feel. That is the purpose of Life. Ett motto som Walter lite motsträvigt börjar att följa. Filmen följer i den amerikanske poeten Henry David Thoreaus anda, en anda som har sitt ursprung i den romantiska rörelsen, och som även omhuldas i filmen Into the Wild. En gemensam nämnare mellan filmerna är Sean Penn, som spelar i den förra men regisserade den senare.
 
Nu får väl filmen godkänt, 3 smultron av 5 möjliga, men jag förstår att det finns många som ser filmen och känner att den talar till dem. För min del skapade den ingen ny reflektion, utan endast en bekräftelse på att jag kan vara nöjd med mitt liv. Jag behöver inte dagdrömma mig bort, inte heller behöver jag vakna upp ur min medelåldersslummer och inse att jag inte har upplevt livet.
 
Till topps! /Joel

Kommentarer
Postat av: Jsandevarn

Kan inte annat än hålla med. Lockades av löftet av en 2000-talets Forrest Gump. Ser inte riktigt hur de är jämförbara. Stundvis Natt på museet möter jag vet inte riktigt vad. Scenerna från Island var dock vackra!

2014-02-06 @ 21:20:30
URL: http://jsandevarn.se
Postat av: Joel

Ja, scenerna från Island var vackra. Var faktiskt där i somras.

2014-02-06 @ 21:36:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0