Allt kretsar kring väderrapporterna

Nästa vecka blir det strålande fint bergsbestigningsväder, men vad hjälper det nu? Det har dragit in snö över glaciärerna och tältet, och det kommer att bli tre-fyra dygn av mycket snö och hård blåst. När det blåser 60 km/h räknas det som hård vind, men inte storm, även om det säkert kommer kraftigare byar. Hade det varit på sjön hade det varit styv kuling. Just nu är det alltså bara att ligga still i tältet och vänta på bättre tider. Joel var fundersam över om de kommer att kunna utnyttja "väderluckan" nästa vecka, eftersom de också måste använda en bra väderdag för att bli utflugna från glaciären. Så länge det snöar och blåser på det här viset landar och lyfter inga glaciärflyg.
 
Det finns några förstabestigningar inom räckhåll, trodde Joel, och jag anar att han än så länge inte har lust att ge upp dem. Dock har en övervägande majoritet av dagarna under denna expedition ägnats åt att ligga i tältet. Det har ändå blivit lite skidåkning, och det är ju en ny erfarenhet för Joel, så här ute på expedition.
 
En kollega konstaterade att man nog måste vara "lite annorlunda skapt rent huvudmässigt" för att stå ut med att ligga i samma tält med samma män, dygn efter dygn efter dygn, och bara vänta. Antagligen helt sant! ;)
 
Mot nya höjder! /Kristina

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0