Träning, teknik och utrustningstest

Jag hade fått ett tips på ett isfall av en kollega. Det ligger på hans mark, så han ville gärna visa mig den, eftersom han vet att jag klättrar. Isen är inte så hög 5-6 meter, men ganska bred. Det finns ett parti som är lite brantare ca. 70-75 grader. En perfekt boulderis, helt enkelt. Jag har faktiskt letat efter det ett tag. Jag friklättrade upp och firade ned på ett rep jag satte högst upp. På så sätt fick jag mycket klättring och behövde inte nedklättra. Det blev drygt 30 vändor. Jag fokuserade verkligen på tekniken. Det jag lärde mig i Rjukan verkar ha satt sig ganska bra. Jag känner verkligen att jag får ett fint flow i klättringen.
 
Jag var noggrann med varje yxhugg och stegisättning. Dessutom satte jag skruvar (utan att koppla rep) mest för att öva på hela kedjan av moment. Jag vet inte om det var för att väggen inte var så brant, eller för att den inte var så hög, men jag fick inte något pump i armarna. Däremot brände det fint i vader och fötter. Kanske kan jag tacka min förbättrade teknik, men det kan jag inte veta förrän jag ger mig på en lite brantare och mer ihållande is.
 
Idag körde jag också ett långpass med mina Hagan Nanook och pulka. Förra gången krånglade ena bindningen hela tiden, och det började på samma sätt idag, men efter en justering satt båda bindingarna som gjutet och jag kunde skida obehindrat. Det behövdes alltså två pass för att åka in skidorna. Mina LaSportiva Spantik har jag verkligen också gått in. Idag hade jag dem i nästan sex timmar. Jag gillar verkligen hur snabbt och smidigt man snörar dem.
 
Slutligen testade jag att åka utför med Nanooken. Ena skidan tenderade att lossna, men jag vet hur jag ska få dem att sitta ordentligt genom ett spänne. Det är verkligen inte att åka med riktigt fina carvingskidor, men jag kan åka utför, så jag slipper att traska. Det sparar energi, även om det inte är någon åkupplevelse. Puderknarkande överlåter jag till Benny och Axel.
 
Till topps! /Joel

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0