LaSportiva Spantik

Hepp, idag kom mina nya fina Spantiks fram från England. Jag kan nog säga att jag gillar dem redan :)
Dock kommer jag inte att ta dem till Rjukan nu i helgen för att klättra is, utan jag spar dem till Yukon.
 
Till topps! /Joel

Kommentarer
Postat av: Linus

Jag ska precis i dagarna beställa mitt andra par Spantiks efter 4 år av trogen tjänst.

Även om jag är tveksam till att det finns bättre "double boots" ute nu(ev. Scarpa 6000) så finns det några problem med Spantiks som både jag och många andra jag träffat har stött på..

1. Skaffa ett par-tre extra skosnören för yttre skon. Dom har en tendens att gå sönder och det funkar visserligen att ersätta dom med vadsom, fast såklart bäst med LaSportivas egna..

2. Öglorna för skosnörena på innerskon är alla fastsydda rejält i läder. Utom kanske den del av skon som har störst inverkan och påfrestning på själva snöringen, dvs precis vid vristen. Så dom kommer troligen ryka rätt tidigt... antingen skickar du tillbaka innerskon till LaSportiva eller, när du tröttnat på att dom går sönder.. syr fast dom på egen hand och har fortsatt koll på dom. Jag testade det mesta.. Lim, vanlig nål & tråd, Speedy Stitcher, tandtråd.. dom nöts ut rätt kvickt oavsett.

Med det sagt, jag har aldrig haft problem med varken skavsår eller kalla fötter.. samt att dom är dom mest vattentäta storskor jag haft o göra med. Dock tar dom lång tid att torka ut när dom väl blivit dränkta(tänk flodkorsningar). Innerskon till Baruntse är både lättare och bättre, så ett alternativ är att försöka få tag i en sån och ersätta orginalet.

Lååång kommentar.. men hoppas det va till någon hjälp. För nån. :)

2013-03-09 @ 06:45:14
Postat av: Anonym

Älskar mina Spantik (köpt ifjol) men efter 14 dagar hade båda yttre skosnörena gått av. Det fungerade att skarva ihop stumparna igen men rekommenderar reservsnöre till dessa.

2013-03-12 @ 15:44:10
Postat av: Joel

Jag kan misstänka att snöret är känsligt. Reservsnören kanske är nödvändigt. Tack för tipset!

2013-03-12 @ 20:06:45
Postat av: Kenneth

Fick tillbaka mina idag efter att ha reklamerat Spantiken för andra gången. Först var det ena innerskon felsydd vilket orsakade kläm på yttre fotknölen vilket gjorde att dessa byttes ut. På Aconcagua började ytterlagret med plast släppa på flera ställen vilket gjorde att jag nu har nya ytterskor.

Men, dom e sköna att gå i....

2013-03-21 @ 20:32:51
Postat av: Joel

Oj, det låter som måndagsexemplar. Jag hoppas inte att ytterlagret börjar släppa på mina. Kan bli ganska kallt och blött, då.

2013-03-21 @ 21:33:43
Postat av: martin

Tjena,

Har precis fått hem ett par Spantik för min tripp till Acconcagua.
Tänker köra dubbla sockar. Hur gjorde du, och vilken typ av sockor använde du?

2017-08-10 @ 21:44:10
Postat av: Joel

Hej Martin!
Ursäkta ett sent svar!
Dubbla sockar kan absolut vara bra, själv kör jag med ett par tunnare linerstrumpor och sedan ett lite tjockare par. Dock är det viktigt att det inte blir för tajt i skon, hellre lite luft än för många strumpor. Nuförtiden kör jag alltid med sealskinz. För mig fungerar det perfekt.

2017-09-19 @ 20:32:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0