Expedition Yukon, den första dagen

"Expedition Yukon - den första färden" heter Joels, Axels och Bennys projekt i Canada. Idag är det den första dagen på den första färden. Det klingar ju språkligt bättre än dag elva, till exempel. De är framme i Alaska, efter 27 timmar på flygplan och flygplatser (Arlanda - Chicago - Denver - Anchorage). De har tillbringat ett dygn i Anchorage, och försökt komma in i en skaplig dygnsrytm. Jag märker på Joels sms att han inte riktigt är i fas än, det är ganska kort tid mellan de sms där han precis ska gå och lägga sig, och de där han precis gått upp för frukost.
 
Just nu är det måndag lunchtid hos dem, och de är på väg från Anchorage, med bil. De har fem timmars resväg innan de når den plats där de ska byta till ett glaciärflygplan, som tar dem ytterligare någon timme österut, in i Canada, in i Kluane National Park, ut på glaciären. Om några timmar är de där.
 
Vi har provat satellittelefonen lite, men den verkar inte vara helt i form än. Sms-en ifrån den tar ett dygn på sig att komma fram. Det går att ringa ifrån den, och att sms-a till den, men den där fördröjningen kan bli lite frustrerande om den håller i sig.
 
Den första dagen på den första färden, det är en sån måndag som man kommer ihåg, som inte försvinner i mängden måndagar. Jag ska försöka sköta den här bloggen i några veckor, men också Yukon-bloggen på Wordpress. Det är lite olika karaktär på bloggarna, men det är klart att jag gillar den här bäst!
 
Mot nya höjder!/Kristina
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anders

What a deliverance he has you to keep his blog.

Svar: Just det! Påminn honom gärna lite emellanåt, även om han oftast vet om det... ;)
Joljon

2013-04-22 @ 23:06:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0