En förstabestigning!

Idag kom det goda nyheter från Canada. Tyvärr kom de via ett telefonsamtal på min mobil, medan jag satt på ett jobbmöte, så jag missade att få prata själv med Joel. Det har ju grämt mig precis hela dagen. Det var inte ens ett särskilt kul möte. Jag har däremot lyssnat på meddelandet på mobilsvar ett antal gånger, så lite väger det ju upp. Joel och Benny lämnade Axel i baslägret för någon dag sen, eftersom Axel fått problem med att andas i den bistra kylan och det var en onödig risk att han då följde med på ett toppförsök. Enligt sms hem skulle de göra ett hit-and-run-försök, och jag tror att det innebär att man mest testar och ser om det går eller inte. De fick ge upp Mount Saskatchewan, då de inte hittade en framkomlig väg, och gav sig istället på en annan topp, som är förmodat obestigen. Det är ju lite lurigt, det där. Egentligen kan man aldrig veta om en topp är obestigen eller inte, man får förmoda. Ingen har "claimat" den, i alla fall. Inte förrän nu!
 
Joel lät trött, andfådd och glad i sitt meddelande, och de var på väg att gå och lägga sig för att ta igen lite sömn. Ett väl förrättat värv! Imorgon blir det en vilodag, och sen ska expeditionen ta ställning till vad de ska ta sig för härnäst. Det finns ju fler obestigna toppar i området, så det är inte omöjligt att de ger sig på en till. De hade tre i sikte, innan avfärd. Nu verkar det som att det kommer att dra in riktigt dåligt väder framöver, så till att börja med blir det väl att vänta.
 
Vi har stora problem med satellittelefonen, och jag hoppas verkligen att de inte behöver använda den för några nödsamtal. Sms kommer fram tre-fyra dygn sent, eller inte alls, och riktigt så illa har det inte varit på tidigare expeditioner. Telefonsamtalen bryts och är svåra att genomföra då ingen av samtalarna hör just någonting. Och då ska den här telefonen vara den bästa på marknaden! Det kanske blir bättre, satelliten kanske har hamnat lite på sned, eller så.
 
I alla fall, goda nyheter idag! Snart halvtid på expeditionen! Frågan är om det då är dags för ett kalsongbyte. (Ett ämne för diskussion i gruppen för gräsänkorna. Om man tar med sig två par - när byter man då? Det borde väl vara ungefär i halvtid?)
 
Mot nya höjder! /Kristina
 

 

Kommentarer
Postat av: Anders

Bra jobbat!

Det där med kalsongbyte är en prekär avvägning. Före halvtid är det uteslutet. Men sen handlar det om hur svettig man blivit och blir. Sen har vi klåda och risk för infanteribrand (ingen höjdare!).

2013-04-29 @ 20:04:57
Postat av: Kristina

Tack för redovisning av fina detaljer! Det var tydligen inte omöjligt med ett kalsongbyte igår, då det var solsken. Det finns säkert logik i detta. (Ja, jo, värmen/kylan vid avklädning....)

2013-04-30 @ 10:55:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0