Shake your moneymaker!

Jag har ju som princip att vara icke-sponsrad, vilket har satt mig i ett litet dilemma när det gäller Mountain Adventures bergssportstipendium. Jag, Axel och Benny kommer att få 50 000, varav hälften i kontanter och andra hälften i form av utrustning. För enkelhets skull kan vi säga att jag får 16 000 av denna summa. Inte någon stor summa i sig. Oavsett, så har jag kommit på en, enligt mig, bra lösning på problemet, och det är att jag skänker motsvarande summa som jag får via stipendiet till välgörande ändamål, och detta från mina privata pengar. Kontanterna är ju inga problem att bokföra, men jag måste hålla koll på vad den utrustning jag väljer skulle ha för butikspris.
 
På detta sätt får jag ingen personlig, ekonomisk vinning. Faktum är att jag har umgått med tanken att skaffa en sponsor för välgörande ändamål tidigare. De bergsbestigningar jag gör skulle nog kunna intressera en del sponsorer, och varför inte låta tredje part tjäna på mitt intresse. Det är en win, win, win-situation.
 
Detta är egentligen första steget mot den förhoppningen. Nu till saken: jag tar tacksamt emot förslag på ideella föreningar, välgörenhetsorganisationer osv. som ni tycker vore förtjänta av de pengar som jag kan skrapa ihop genom mina bergsäventyr. Jag har tänkt ha tre kategorier, och jag fördelar pengarna jämt mellan dem. Kategorierna är djur, natur och människor. Alltså, först en organisation som arbetar med någon form av djurvård, en för naturen i allmänhet, och slutligen en som arbetar för att förbättra situationen för människor.
 
Presentera gärna era förslag i kommentatorsfältet!
 
Till topps! /Joel

Kommentarer
Postat av: Kristina

För utbildning till flickor och kvinnor, de som är allra mest utsatta:
http://www.actionaid.se/engagera_dig/aktuell_insamling/stod_kvinnor/

2012-10-06 @ 16:10:08
Postat av: Joel

Ett jättebra förslag! Ska absolut beaktas.

2012-10-06 @ 17:04:53
Postat av: Kenneth

För de mest utsatta är Rotary en bra organisation, ett exempel är http://shelterbox.se/ finns säkert Rotaryklubbar i Falun.

Är själv Rotarian.

2012-10-06 @ 17:47:12
Postat av: Joel

Tack för tipset, Kenneth! Jodå, vi har Rotary i Falun.

2012-10-06 @ 19:07:47
Postat av: Joel

Funderar på WSPA när det gäller djur.

2012-10-07 @ 11:15:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0