FA - dag 3

Vi vaknade upp till ett strålande väder, och en vacker utsikt. Vårt läger var beläget på gräsklädda kullar omgivna av fina berg. Idag hade vi bestämt oss för att bara ha en vilo-/aclimatiseringsdag. Vi befann oss på 3200 meters höjd, och behövde sova minst en natt till på denna nivå.
Ganska snart fick vi besök av några barn som bodde med sin familj i en jurta lite längre bort. I dalen fanns det en del boskapsskötare som har sitt sommarbete i området, så överallt strövade det får, getter, åsnor och kor. Barnen i Kirgizistan gör inte mycket väsen av sig. De brukar komma och sätta sig intill oss, och bara sitta där utan att säga någonting. Vi bjöd dem på lite chips och choklad. Det senare uppskattades mycket, då det säkert var ett välkommet ombyte till det vanliga godiset som bestod av torkad surmjölk.
Jag och Benny gjorde en lite kortare rekognoseringstur utmed Kashka Suu, dvs. vattendraget som löpte utmed den dalgång som vi skulle följa. Vi spanade in en topp som på kartan skulle ligga runt 4750 meters höjd. Det vore en lämplig början tyckte vi, både med tanke på höjden och att leden såg ut att vara ganska lätt. Ett bra acklimatiseringsberg, helt enkelt. Resten av dagen chillade vi bara.
 
Till topps /Joel

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0