FA - dag 1

Efter ett helt dygns resande, varav nio timmar bestod av limbo-liknande väntan på Sheremetyevoflygplatsen i Moskva, så anlände vi till Bishkek tidigt på morgonen. Som vanligt, fick vi stå i kö för att få våra visum i ordning, och som vanligt var organisationen obefintlig. En person betjänade ett helt passagerarplan, men att vi utlänningar måste ödsla en massa tid, är inte deras problem.
 
Väl insläppta i landet möttes vi av vår chaufför från ITMC, företaget som hjälpte oss med transporter och tillstånd. Vi fick sedan vänta på deras kontor tills vi kunde checka in på vårt boende, som av en osannolik slump, var samma bed&breakfast som vi hade förra året, Villa Rosa. Tanten som har B&B:t kände direkt igen oss. Dock hade vi hunnit språka lite med personalen, bl.a. Vladimir som är chefen. Vi visade området vi tänkt oss klättra i. Han menade att bergen till 90% sannolikhet var obestigna där. Så vitt han visste hade ingen varit i området, men många toppar som gjordes under den sovjettiden är inte kända, eftersom det inte finns någon ställe dit man rapporterar och sammanställer bestigningar. Det enda sättet att veta är att söka på internet, men i fråga om vårt område fanns ingenting skrivet.
 
 
På kartan är området som vi tänkte klättra i, markerat med blått. Det röda strecket markerar gränsen till Tadzjikistan. 
 
På kvällen åt vi på den lokala pizzerian som vi frekventerade förra gången, och sedan gick och lade oss ganska tidigt för att vi skulle gå upp tidigt för att flyga inrikes till Osh.
 
Till topps! /Joel

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0