Pamir - dag 4-5

Dag 4 - Gårdagens acklimatiseringstur hade verkligen satt sina spår. Nästan hela gruppen var ansatt av höjden och vi kände oss slitna efter den långa vandringen. Vi bestämde oss därför att ta en vilodag nere i baslägret. Egentligen skulle vi ha tagit denna vilodag redan igår, för att låta våra kroppar acklimatisera sig till 3500 itället för att vandra iväg med packning till 4200, men det är lätt att vara efterklok. Nåja, en lärdom jag tar med mig för framtiden är just tålamod.

Dag 5 - Efter en dags vila kände vi oss redo för att ta oss upp till läger 1. Vi kom iväg lite senare än tänkt pga. att vi inte fick tag på Victor, chefen. Vi ville komma åt kontaktuppgifter för att kunna bli uppdaterade om väder eller att kunna ringa någon vid nödfall. Nu kanske du undrar varför vi inte frågade någon annan som jobbade i lägret. Tja, de gamla sovjetiska mönstren sitter i. Ingen annan kunde hjälpa oss, då allt sådant här måste gå genom chefen. Till slut kom chefens unga flickvän ut och hjälpte oss, så efter en timmes onödig väntan kunde vi nu ge oss av.

Trots gårdagens vilodag sackade Axel och Isak efter. Axel hade ovanligt tungt med att acklimatisera sig. Den brutna tån utmålades som en möjlig bov i dramat. Hur som helst nådde jag, Benny och Elin läger 1 (4400 möh) på eftermiddagen. Vi var rejält slitna när vi kom fram. Den sista delen av sträckan kändes som om den aldrig ville ta slut. Även i läger 1 är de olika arrangörerna utspridda över en stor moränås. Givetvis höll Pamir Expeditions till längst bort närmast insteget på berget. Det var givetvis skönt längre fram, men just idag kändes det mest som ett straff. Väl framme hälsades vi välkommen av en überenergisk ryss, väldigt trevlig, men vi blev lite överrumplade. Vi blev bjudna på en kopp te, sedan slog vi upp tälten medan vi funderade på om Axel och Isak skulle komma upp idag, eller om de var så slitna att de campade någonstans på vägen.

Till topps! /Joel


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0