Pamir - dag 2

Efter en natts välbehövlig sömn var det dags att återigen hoppa in i en minibuss som skulle ta oss till Pik Lenins basläger Achik-Tash (3500 möh). På vägen plockade vi upp två polacker som också skulle ut till berget. Vi var ganska less på att sitta i bussar när vi anlände sex timmar senare. Dock verkade denna chaufför mer mån om sitt eget liv än han som körde oss dagen innan.

Det är en ganska rejäl stigning som man gör, från 1000 till 3500 möh, speciellt om man är oacklimatiserad som vi var. Jag fick de karakteristiska känningarna av tryck i huvudet med lätt huvudvärk. Det gällde att ta det lugnt och dricka mycket. Achik-Tash är inte som man kan tro ett basläger med flera olika operatörer på ett och samma ställe. Eftersom det är ett stort öppet fält ligger lägren utspridda på ett stort område. Pamir Expeditions som vi anlitade låg ganska strategiskt placerat. Lägret bestod av en rad tält och några jurtor. Närvaron av jurtorna gjorde att man verkligen fick känslan av att befinna sig i Centralasien.

Kvällen ägnades åt att inta en riktigt god middag i ena jurten. Måltiden ingick i vårt paket. Senare stuvade vi om i våra packningar då vi tänkte gå med en cache till första lägret (advanced base camp) följande dag.

Till topps! /Joel

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0