Pamir - dag 15

Jag vaknade efter en ganska halvrisig natt. Magen var lite i olag, men det kändes ändå skönt att vakna nere i ABC. Vi packade ihop våra grejer och började bege oss ned till baslägret med förhoppningen om att det skulle stå och vänta en minibuss på oss för fortsatt transport till Osj. Vandringen var lite lättare denna gång, dels för att packningen var mindre och vi gick nedför, dels hägrade civilisationens fröjder. Nog för att vissa saker inte riktigt fungerade som det var tänkt med Pamir Expeditions, bl.a. väderrapporter och allmän information på berget, så kan det inte sägas om logistiken. Alla transporter var väl ombesörjda. Vi hade aviserat under gårdagen att vi ville åka ut idag, och efter några timmars väntan i baslägret, så kom det en minibuss för att hämta oss. Nog för att chauffören var av det mer osympatiska slaget, men klockan nio på kvällen kunde vi inta våra hotellrum.

Eftersom vi var hungriga blev vi körda till en koreansk restaurang. Jag var på ganska dåligt humör, och inte blev det bättre av att allt jag beställde inte fanns. Kan ni tänka er en koreansk restaurang utan kimchi? Det är som en svensk restaurang som serverar köttbullar men saknar lingonsylt. Att pizzorna tog "slut" när jag skulle beställa var ganska symptomatiskt. Där satt jag efter två veckor av matfantasier och gnagde på ett gammalt får, medan mina kamrater smörjde kråset i pizzor och annat gott.

Inte blev det bättre av att jag mitt i natten väcktes av att någon j*vel höll på att ruska om min säng. Yrvaken som jag var höll jag på att ge denna någon en propp, men jag insåg strax att det var en jordbävning. Det visade sig senare att det var ett ganska kraftigt skalv, 6,1 på richterskalan. Det dröjde ett tag innan vi kunde somna om av rädsla för att det bara skulle ha varit ett förskalv. Det går att läsa om jordbävningen som krävde 14 liv på Wikipedia; Fergana-jordbävningen.

Till topps! /Joel


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0