Pamir - dag 12

Jag, Elin och Benny hade bestämt oss för att flytta upp till läger 3 under dagen. Axel och Isak som kände sig trötta valde att ta en vilodag i läger 2. Vi hade försökt att banta packningen så mycket det bara gick. Gas och för ett par-tre dagar var allt utöver standardutrustningen. Vi satsade helt enkelt på att vädret skulle vara på vår sida. Under en veckas tid hade det varit fint väder. Varje morgon kunde vi konstatera att det hade varit en bra dag att göra toppen på. Hemifrån fick vi väderleksrapporter från Kristina via satellittelefonen, och de sa att det skulle bli okej väder.

Just våra väderleksrapporter gjorde oss populära bland de övriga klättrarna. Egentligen hade vi betalt för denna tjänst av Pamir Expeditions, men de hade inga prognoser överhuvudtaget. Faktum är att chefen i ABC kom till oss för att få veta vädret, då ryktet hade spridit sig om att vi blev uppdaterade varje dag. Jag vill passa på att tacka Kristina för denna fina service. Och för att ni inte ska behöva fundera, så blev hon rikligt kompenserad. Tyvärr inte med siden och kashmir som hennes väninnor förväntade sig, men väl med lite skiffer och ylle ;)

Hur som helst nådde vi toppen av Razjdelnaja vid lunchtid. Nu gällde det bara att försöka få i sig lite mat, smälta snö och förbereda toppryggsäcken för morgondagens toppförsök.

Till topps! /Joel

Kommentarer
Postat av: Kristina

Ja-a, och goretex! Men skiffret, det var ändå i särklass... ;)

2011-08-12 @ 13:25:20
Postat av: Joel

Ja, och billig om du ska ha 3,1kg presenter varje gång.

2011-08-12 @ 13:54:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0