Denali - dag 3

Vi vaknade 03.40 denna tredje dag på expeditionen. Vi slog raskt ihop lägret, grävde ned en liten cache för att ha lite mat till återkomsten, och knappt två timmar senare var vi på väg. Faktiskt var jag positiv till att stiga upp tidigt, speciellt efter att ha sett hur förrädiska glaciärsprickorna kunde vara. För det är så att ju senare på dagen det är, desto svagare blir snöbryggorna. Nåväl, vi hade en vandring på ca. nio kilometer framför oss. Vädret var okej, men molnen gick lågt och det snöade lite lätt. Min och Dawes packningar vägde uppskattningsvis 55kg var, medan Elbes gick på runt 35. Dock bar vi inte allting på ryggen, utan hade det mesta i pulkorna.

Det finns egentligen inte så mycket att orda om när det gäller själva vandringen. Det var enkelt att hitta leden, dels var den markerad med pinnar, dels kunde vi följa andras spår. Vi nådde foten av Ski Hill (2400 möh) efter fyra timmar. Lägret var inte särskilt belamrat. De flesta befann sig högre upp på berget. Dock hade vi sällskap av Himalaya-legendaren Russel Brice i detta läger. För dem som inte vet vem han är så kan jag berätta att han bl.a. arrangerar expeditioner till Everest, och han har medverkat i en TV-serie på Discovery som handlar om just detta. Nu var har förvisso på en egen tur med en vän, men jag misstänker att det var lite nytta med nöje, eftersom det måste vara en bra plats att ragga potentiella kunder. På Denali finns ju den rätta målgruppen. De flesta har gedigna klätter-CV:n och många av dem drömmer nog om Everest.

Senare lyssnade vi på väderleksrapporten (FRS-radion) som sänds varje kväll vid åtta. Tyvärr skulle det vara dåligt väder de närmaste två-tre dagarna. Det var givetvis lite av en besvikelse, men det fanns inget annat än att gå och lägga sig. Vädret kan man ändå inte rå över.

Till topps! /Joel

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0