I'm lovin' it!

Nu har det verkligen börjat rulla när det gäller Denali. Det pågår just nu ett intensivt arbete i gruppen. Det är resor hit och dit, transporter och utrustningsfrågor. Det har visat sig att vi måste köpa den mesta maten på plats, eftersom USA:s Bioterrorism Act försvårar införsel av mycket mat - även frystorkad.

Att planera en så här pass avancerad expedition, kräver logistiska färdigheter i den högre skolan. På ett sätt blir man ganska matt när man tänker på allt som måste ordnas, fixas och kollas upp. Mejl skickas, mejl mottas, nya frågor kräver att nya mejl skickas, och innan man fått besked kan man inte göra annat än att avvakta. Det är ett lite tidsglapp i kommunikationen pga. tidsdifferensen.

Det är bara att inse; för att bli en alpinist, krävs det mer organisationsförmåga än mod. Är man bara en adrenalinpundare utan förmåga/vilja att administrera, så lär man inte komma långt i dessa sammanhang.

Till topps! /Joel

Kommentarer
Postat av: Linus

Fast även om ni kunde ha tagit med er frystorkad mat så spar ni både pengar+vikt på att köpa allt här i USA. Billigare och ett bra mycket större utbud. Dock har jag inte lyckats hitta blåbärssoppa någonstans.. så vill ni ha sånt under era veckor i Alaska så blir det bara till att smussla ner det i någon av väskorna hemma i Sverige!Ang. att få svar på frågor: Ring! Har fått uppfattnigen av att svara på e-mails har rätt låg prio ibland. Även när man befinner sej i SAMMA tidzon ;)

2010-02-11 @ 00:50:28
Postat av: Adolphson

i egenskap av adrenalinpumpare föreställer jag mig att anställa en byråkrat som fixar det där andra. Är det fusk?

2010-02-11 @ 22:45:26
URL: http://f-adolphson.blogspot.com
Postat av: Joel

Linus: Tack för tipsen! Det är alltid svårt med mat för man har ju bra koll på vilken mat man gillar osv. men med okänd tillverkare kan det lätt bli fel.Adolphson: Du kan anställa mig till det, så kan du fortsätta pumpa adrenalin.

2010-02-11 @ 23:26:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0