Snow Leopard Mountains

Jag har i ett tidigare inlägg aviserat att jag eventuellt kommer att ändra mina sommarplaner från Carstensz till Pamir. Nu kan jag meddela att det är bestämt. Det är jag, Elbe och Beel som är klara för att åka. Beel har jag inte klättrat med förut, men han har ungefär samma klätterbakgrund som jag och Elbe.

Enligt vårt preliminära program ska vi bestiga Pik Lenina, 7134 först för att acklimatisera oss. Därefter förflyttar vi oss till Dushanbe, varifrån vi utgår när vi ska bestiga Pik Kommunizma 7495 och Pik Korenevskaja 7105. Dessa tre berg ingår tillsammans med Khan Tengri 7010 och Pik Pobedy 7439, i en grupp berg som kallas för Snöleopardbergen. Vi har sagt det att vi åtminstone ska satsa på de tre första bergen. Beroende på tid, väder och ork så skulle vi kunna ge oss på Khan Tengri, och kanske, kanske Pik Pobedy. Dock ser vi de två sistnämnda bergen som en möjlig rejäl bonus.

Till topps! /Joel

Kommentarer
Postat av: Linus

Good choice! :)

2010-12-11 @ 20:09:18
Postat av: Joel

Tack! Jag ser mer fram emot dessa berg. Carstensz känns mer som en byråkratisk snårskog, men någon dag kanske jag ändå kommer mig dit.

2010-12-12 @ 09:20:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0