Repfrågor

Idag ska jag och Mawa träna replagsteknik, firning och glaciärräddning. Det är aldrig fel att repetera dessa delar, speciellt som man ska kunna utföra dem under dåliga förhållanden och kanske i chocktillstånd. Förvisso blir det lite som att torrsimma i och med att vi övar i sol och 15-gradig värme, men vi kommer att fortsätta träna på detta nere i Schweiz.
 
En annan sak som jag funderar på är om jag och Dawe, som ingår i ett replag, ska köra med tvillingrep (två tunnare) i stället för ett enkelrep (ett grövre). Förutsättningarna är att repet ska hålla för ett förstemansfall samt ska gå att fira på. Nackdelen är replängden är begränsad till 30 meter, men däremot fungerar ett glaciärrep smidigare vid glaciär- och kamvandring.

Ja, många funderingar blir det. Frågan är om detta inlägg blev rena rama grekiskan för dem som inte har koll på klättring.

Till topps! /Joel

Kommentarer
Postat av: Ander

Ta i alla fall och skaffa halvrep i stället för tvilling rep, då har man ju möjligheten att klippa i olika säkringar för att slippa repdrag. Det finns ju även rep som funkar som både tvilling och halv rep.

2010-05-31 @ 14:49:17
Postat av: Joel

Det blev tvillingrep, men det har med vikten att göra. Glaciärrepen är lättare och det blev inte så mycket brant klättring, men tack för tipset.

2010-05-31 @ 19:06:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0