Italien GP

Så där ja, kanske har man lurat någon motorfantast till denna blogg genom den smått missvisande rubriken ;) De tror att de ska få läsa om Ferrari, Maserati och Lamborghini, men så får de läsa om stegjärn och isyxor istället. Nåväl, ingen skada skedd antar jag. Rubriken syftar dock på Gran Paradiso som jag och EK ska bestiga 10-17 april. Förberedelsearbetet inför denna resa pågår just nu för fullt. Det finns en del logistiska frågor som måste ordnas med.

En stor förändring i upplägget är att vi förmodligen skippar skidbestigningsdelen, då det innebär både stora kostnader och besvär att hyra randonnéutrustning. Av denna anledning har vi tänkt om och lutar mera åt att köpa snöskor. De är jämförelsevis lätta och inte så skrymmande. Om vi vill åka lite skidor i Alperna, så kan vi göra det senare, då det säkert blir tid över till sådant.

Ett annat problem är att det är förbjudet att tälta i Parco Nazionale Gran Paradiso. Det innebär att om vi inte kan åberopa Legge Regionale som säger att det är tillåtet att tälta över 2500 meter mellan solnedgång till soluppgång, så måste vi bo i stugan Vittorio Emanuele II (2735). Och eftersom det kostar 10 € för UIAA-medlem (internationella klätterförbundet), medan det går på 24 € per natt för icke-medlem, så lär jag bli medlem i en klätterklubb. Den lokala klätterklubben fungerar, då den är kopplad till Svenska klätterföreningen som i sin tur är medlem av UIAA. 

Visst är det härligt att man lär så länge man lever! :)

Till topps! /Joel


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0