Min "Bucket list"

...eller "Att göra innan jag dör"-lista som det heter på svenska. Det finns en film med Jack Nicholson och Morgan Freeman som heter "The Bucket list". Titeln kommer från det engelska uttrycket "To kick the bucket", dvs. "att trilla av pinn". Tanken är helt enkelt att man ska skriva en lista med grejer som man vill göra/uppleva innan man dör. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av de punkter på min lista som står under äventyrs- och friluftskategorin. Givetvis innehåller min lista mycket annat, men vissa saker är ointressanta för denna blogg, andra är hemliga, eller för privata. Alltså, jag listar bara sådana grejer som passar in här på bloggen :). Vad är det då för grejer jag skulle vilja göra/se/uppleva innan jag "trillar av pinn"?

Jag skulle vilja åka hela Transibiriska järnvägen, dvs. från Moskva ända ut till Vladivostok, för att där vända tillbaka och åka ned genom Mongoliet och vidare till Kina.
Jag vill bestiga Matterhorn för dess skönhet, Kilimanjaro för att få se en bit av Afrika, Denali för att det skrämmer mig, Alpamayo för att det är världens vackraste berg och någon av topparna över 8000 meter, t.ex. Cho Oyu.
Jag vill skida över Grönland, paddla kajak bland isberg, t.ex. Spetsbergen.
Jag vill besöka Antarktis.
Jag vill förundras över vad människan kan åstadkomma, t.ex. Kinesiska muren, Pyramiderna, Petra, Machu Picchu, Påskön, Stonehenge, Nazcalinjerna, Angkor Wat, Taj Mahal, Colosseum, Chichen Itza osv.

Jag har säker missat att ta med en hel del på listan, men det fina är att en sådan här lista är föränderlig. Vem vet, kanske kommer det en dag då inget på listan längre lockar mig. Punkterna är borttagna, och framför mig ligger bara ett tomt blad. Och egentligen, finns det någon bättre "bucket list" än så?

Till topps! /Joel

Kommentarer
Postat av: K.

Ett tomt blad, säger du...

2009-12-17 @ 15:14:56
Postat av: Joel

Ja, inte vilja vara någon annanstans än där man är :)

2009-12-17 @ 19:05:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0