Kennel på tur?


Varför skulle man annars behöva ha med sig massa hundbajspåsar upp på Aconcagua? Svårt att tro, men det är faktiskt ett seriöst tips.

Bakgrunden är att det är så pass kallt uppe på Aconcagua att bajs inte bryts ned, då varken bakterier eller insekter kan verka i kylan. Förut var detta ett problem, då alla klättrare/vandrare bokstavligen "skitade" ned berget. Till saken hör också att Aconcagua ligger i en nationalpark. Av denna anledning beslutade man att var och en som besökte berget skulle ansvara för sin egen skit. Det hela administreras genom att man tilldelas några stora påsar när man inträder i parken. Dessa påsar måste man sedan lämna på vägen ut. En borttappad påse innebär ganska dryga böter.

Enligt tipset, som jag såg på Summitpost, så är dessa påsar inte är så hållbara som man kan önska att de vore med tanke på innehållet. Av denna anledning bör man införskaffa hundbajspåsar, vilka dels underlättar hanteringen av bajset, dels fungerar som ett extra skydd ifall den större påsen skulle få för sig att spricka.

Till topps! /Joel

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0