Ett oroväckande rykte

Jag nåddes av ett oroväckande rykte för ett par dagar sedan, och det var att man numera bara kan klättra Aconcagua i sällskap med guide. Det innebär givetvis att ens rörelsefrihet blir begränsad samt att kostnadsläget blir helt annorlunda. Jag har inte kollat upp om det verkligen stämmer, men förhoppningsvis så är det bara ett rykte, och inget mer.

Dock är det ofta så att det är ingen rök utan eld. Förmodligen har liknande diskussioner förts under ett tag, och det är förståeligt, då det säkert är många dåligt utrustade och dåligt förberedda "turister" som får för sig att de ska "traska" uppför Aconcagua. Dessa utgör givetvis en fara för sig själva och även andra som måste krympa sina egna marginaler för att hjälpa dem som är i behov av det.

För min del får man gärna från myndigheternas sida utföra kontroller av folks hälsa, utrustning och tidsplanering. Om de uppfattar att någon inte riktigt är lämpligt förberedda, så är det bara att skicka hem klättrarna igen. Det kan i alla fall jag kosta på mig att säga - då jag uppfattar att jag är tillräckligt seriös :-) Nåväl, jag måste kolla upp hur det ligger till med detta.

Till topps! /Joel

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0