Vaddå, vader?

Det är alltid intressant att notera hur andra tränar på gymmet, och i detta fall tänker jag inte på de sociala bitarna med raggning och så, utan vilka övningar man gör. En majoritet av de som gymmar är unga män, och det är nästan osvikligt så att de mest kör överkropp. Det är väl beach 2012 som hägrar.

Nåja, om man däremot tränar för att förbereda sig inför bergsbestigning och klättring, bör man även träna benen. Jag själv kör alltid olika ben- och vadövningar vid varje pass. Speciellt vaderna är en muskelgrupp som de flesta på gymmet ignorerar. Det där med att ha snygga ben är tydligen inte så viktigt för beachen. Att träna vader handlar dock om att vara uthållig när det gäller att vandra uppför berg med packning. Likaså är uthålliga vader en fördel vid all form av teknisk klättring, men isklättring i synnerhet. Så nästa gång du går till gymmet - tänk på att ge vaderna en omgång.

Till topps! /Joel


Kommentarer
Postat av: Robin

Du har helt rätt, efter varje strapats är jag som mest sliten i vaderna. Gymmar tyvärr inte så mycket nu men ska försöka träna dem med det som finns på klättercentret : )

2012-05-27 @ 21:05:17
Postat av: Joel

Jepp, man bör inte underskatta vaderna. Tyvärr, kanske inte det som ger högst wow-faktor på beachen, men är till glädje i bergen och på väggen.

2012-06-02 @ 08:53:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0