Mental eftersläpning

Igår fick jag beskedet om att mina värden såg bra ut. Jag är med andra ord helt frisk. Och med tanke på hur jag känner mig, så var svaret inte så överraskande. Jag känner mig fysiskt hur stark som helst. Yrseln är borta, och andra krämpor jag känt av är nästan borta. Min kropp säger att den känner sig frisk, stark och redo.

Man skulle kunna tro att jag av den anledningen vore riktigt taggad, men så är det inte. Det är som om det vore ett glapp mellan kroppen och sinnet. Rent intellektuellt kan jag se att jag är i toppform, men det blir bara ett torrt konstaterande, en mekanisk analys som säger att jag är beredd att ta mig an riktigt tuffa utmaningar.

Men inför denna insikt om min fysiska potential känner jag mig tämligen avtrubbad, och det är det som stör mig. Egentligen borde jag hysa tillförsikt, vara full av självförtroende, sprudla av entusiasm och känna stor optimism. Jag pratar om den där känslan när man känner sig riktigt stark, så där oövervinnerlig och ohejdbar. Den har tyvärr inte infunnit sig.

Men förmodligen rör det sig bara om en mental eftersläpning. Förhoppningsvis kommer känslan ikapp, och det är viktigt att den gör det. För trots alla upplysta resonemang, empiriska analyser och logiska slutsatser, så föredrar jag att känna och uppleva detta tillstånd. Först när jag känner den blir insikten verklig, först då blir den sann.

Till topps! /Joel

Kommentarer
Postat av: Ylvan

Hej och tack för kommentaren! Det var en del minnesvärda stunder där i Himalaya och du fick med tre av de bästa! ;) Jag har studerat natt och dag senaste månaden och har inte uppdaterat mig någonstans, men nu!

Hoppas du piggnar till mentalt också. Det kommer, man måste få vara lite otaggad och låg ibland också. Kan inte vara på topp hela tiden!

Ta en dag å kryp upp i soffan och läs en bok om något som handlar om vad som helst utom klättring och äventyr! ;)

/Ylva

2008-10-01 @ 23:24:34
URL: http://ylvans.blogspot.com/
Postat av: Joel

Mm, jag ska ta och lyda ditt råd :)

2008-10-02 @ 09:53:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0