Planering inför Pamir

Igår träffades Pamirgänget i Stockholm för att planera sommarens bestigning. Det var trevligt att träffa Beel, Axpa och Isth för första gången (Elbe var också med). Vi diskuterade dels upplägget, dels vilken gemensam utrustning vi ska ha. I stora drag ser upplägget ut som följer: Vi flyger till Bishkek, Kirgizistan för att sedan med minibuss ta oss ut till insteget till Pik Lenina. Bestigningen beräknas ta uppåt två veckor. När vi sedan är klara tar vi oss först till staden Osh för att fylla på våra matförråd. Sedan tänker vi ta minibuss ner till Jirgital för att där hoppa på helikoptern som ska flyga oss ut till Moskvina BC. Man utgår från detta basläger vid bestigningen av både Pik Kommunizma och Pik Korzjeneskoj. Eftersom vi är acklimatiserade så tänker vi försöka på Kommunizma först, eftersom det är det högsta berget vill vi inte vara för slitna. Vi beräknar att denna bestigning tar fem dagar, och den kommer att genomföras i bästa alpina stil. När vi är klara återvänder vi till Moskvina och fyller på våra förråd och kör en alpin bestigning av Korzjenevskoj. Om allt går som det är tänkt kommer det att ta ca. tre dagar. Därefter är det bara att hoppa på första bästa helikopter som tar oss till Dushanbe, Tadzjikistan. Förhoppningsvis får vi ett par-tre dagar på oss att vila och uppleva staden innan vi flyger hem till Sverige. Det kommer att bli en riktigt häftig tur :)


Till topps! /Joel
 

Kommentarer
Postat av: Kristina

Men....du har ju sån ont i nacken?!? Då är det nog inte så bra med allt det där helikoptrandet?

2011-02-19 @ 19:40:11
Postat av: Joel

Jepp, det är påfrestande för nacken när man har mycket i huvudet :)

2011-02-20 @ 13:49:32
Postat av: Två yxor

Det verkar som att någon får inspireras av en av Beck-filmernas mer excentriska karaktärer... Ett par orangeröda solglasögon till det?



Sen blir ju huvudet tyngre vid tunnare luft, men dragningskraften mindre på berget. Hmm måste räkna på det. Då måste vi veta VAD du har i huvudet för att räkna på densitet... Berg? Det är tungt. Nackkrage!



2011-02-20 @ 16:47:07
URL: http://villut.se
Postat av: Joel

Två yxor: Hm, räknas densiteten i bonitet om man är en träskalle?

2011-02-20 @ 22:06:04
Postat av: Två yxor

Nja bonitet är isf ett mått på hur mycket huvudet växer, säg cm3/år.



Dykning är dock en jobbig sport.

2011-02-21 @ 01:06:06
URL: http://villut.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0